wyłączyłem ruch tylnej wycieraczki przy włączaniu wstecznego biegu
Zamieszczone przez kropeck
PODEJRZEWAM, bo skupiałem się na innych rzeczach, przez co zapomniałem sprawdzić, że to odpowiada za opcję włączenia wycieraczki tylnej po wrzuceniu wstecznego, nawet jeśli przednie wycieraczki są wyłączone - poza tym auto akurat wtedy testowane nie miało tej wycieraczki, więc nawet gdybym pamiętał, to nie miałem jak sprawdzić. Przy najbliższej okazji sprawdzę.
Sprawdzaj, bo momentami to szału dostaję :szeroki_usmiech
Andys napisał/a:
wyłączyłem ruch tylnej wycieraczki przy włączaniu wstecznego biegu
kropeck napisał/a:
PODEJRZEWAM, bo skupiałem się na innych rzeczach, przez co zapomniałem sprawdzić, że to odpowiada za opcję włączenia wycieraczki tylnej po wrzuceniu wstecznego, nawet jeśli przednie wycieraczki są wyłączone - poza tym auto akurat wtedy testowane nie miało tej wycieraczki, więc nawet gdybym pamiętał, to nie miałem jak sprawdzić. Przy najbliższej okazji sprawdzę.
Sprawdzaj, bo momentami to szału dostaję :szeroki_usmiech
Są 3 opcje, wyłączenie ruchu tylnej wycieraczki przy włączaniu wstecznego - to co podawał Kropeck - dziś sprawdziłem.
Opcja wyłączenia ruchu tylnej wycieraczki przy wrzuceniu wstecznego, tylko kiedy przednie wycieraczki pracują w trybie przerywanym (w tym pojedyńczy ruch) lub opcja wyłączenia ruchu tylnej wycieraczki przy wstecznym biegu przy ciągłej pracy przednich wycieraczek. Opcja pierwsza "załatwia" dwie kolejne
shado, nie powiem Ci który kanał, bo w VCDS 908.0US znalazłem to w rozwijanej liście w menu adaptacji. Poza tym teraz tego nie sprawdzę, bo mój kabelek znowu stał się bezużyteczny :evil:
niech miesza, w końcu ktoś musi :szeroki_usmiech żebyśmy wiedzieli...
w opel-techu jak się wchodziło w sterownik poduszek była taka opcja "test"
nie znam nikogo kto wcisnął :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Ja wcisnąłem kiedyś w Fabii i chyba się nazywało crash czy jakoś tak. Ale zgasł silnik i włączyły się awaryjne - system reagowania po wypadku. W pamięci silnika zapisał się błąd wypadku czy jakoś tak. Na szczęście miałem w tym czasie zepsuty sterownik poduszek i całe szczęście bo by mi je wy..... :szeroki_usmiech
NO RISK NO FUN :diabelski_usmiech
Ja wcisnąłem kiedyś w Fabii i chyba się nazywało crash czy jakoś tak. Ale zgasł silnik i włączyły się awaryjne - system reagowania po wypadku. W pamięci silnika zapisał się błąd wypadku czy jakoś tak. Na szczęście miałem w tym czasie zepsuty sterownik poduszek i całe szczęście bo by mi je wy..... :szeroki_usmiech
NO RISK NO FUN :diabelski_usmiech
No ładnie ale byłby numer . Zyskał byś miano nieustraszonego :twisted:
pierwsze co robię siadając do diagnostyki to odsuwam fotel na maksa do tyłu a przy łączeniu się z poduchami dodatkowo opuszczam nieco niżej LCDka, tak na wszelki wypadek co by mi się laptop w oko nie wbił.
Był kiedyś przypadek że nosa gościowi poducha przy diagnostyce złamała...
Dziś grzebałem trochę w adaptacjach i kilka dodatkowych rzeczy które można wyregulować:
[ Dodano: Nie 28 Mar, 10 13:42 ]
Jakby kogoś interesowało to można też wyregulować czas włączenia podgrzewania lusterek i podgrzewania tylnej szyby.
Podziwiam Cie - ja nie mam odwagi tak mieszac.
Mam znajomego ktory ma VCDSa ktory ponoc dogada sie z moja Okcia - ale jaos nie moge sie zebrac i tego podlaczyc a kilka rzeczy chcialbym miec.
Pocieszę wszystkich :-) Ostatnio grzebałem w nowej SUPERB 2 (w najdroższej wersji) i szukając konkretnej funkcji miałem okazję testować włączanie i wyłączanie WSZYSTKICH bitów (które akurat były włączone lub wyłączone) w sterowniku elektryki 09 :-) oczywiście testowałem po dwa bajty (czyli po 16 bitów równocześnie) [POZA BAJTEM 18!! który w VCDS jest na czerwono oznaczony, żeby w nim nic nie robić, bo można nieodwracalnie uszkodzić furę, ale chyba wiem o co tam chodzi] :-) nic się nie zepsuło - auto wciąż jeździ. Celowo w VCDS uruchomiłem WSZYSTKIE bity w tym sterowniku, żeby pokazały się też te nieopisane :-)
deja vu - mam wrażenie, że już gdzieś o tym pisałem ....
W swojej również testowałem wszystko :-) :-) nie wszystkie adaptacje zmieniałem, ale w kodowaniu długim leciałem równo :-)
se@l, ja siadam na miejscu pasażera :-) bo i wygodniej i bezpieczniej :-)
Kropeck, to może wiesz jak w O2FL Elegance (MY2010) uruchomić opcję wyłączania świateł do jazdy dziennej (włącznik świateł w trybie auto) po zaciągnięciu hamulca ręcznego? Mam VCDS 908 i niestety dla mojej wersji sterownika nie ma nigdzie opcji: ".... with handbrake" :-(
Komentarz